top of page

OVER

Ons team bestaat momenteel uit scholieren van Lyceum aan zee in Den Helder, die nu officieel een Blue School is! Wij als school focussen ons op duurzamer leven voor de zee. U heeft eventueel gehoord over het profielwerkstuk. Dit grote werkstuk is iets wat elke examen leerling op een middelbare school moet hebben gemaakt. Wij hebben hiervoor de vervangende opdracht om een duurzame zeilweek te organiseren. Niet alleen voor ons, maar ook voor anderen is dit een echt actueel en een educatief onderwerp.

 

De zee is op dit moment in gevaar. Door klimaatverandering veranderd de zeespiegel aanzienlijk sneller dan de voorgaande jaren. Voor ons kleine landje is dit een bedreiging, aangezien wij onder de zeespiegel leven. 1/5 van de Nederlanders denkt dat wij over 100 jaar voor het grootste gedeelte onder water liggen.

 

Naast klimaatverandering, zijn wij als mensen ook verantwoordelijk voor verandering van de zee. Steeds meer en meer afval komt in de zee terecht. Zeeorganismen komen vast te zitten in dit plastic en komen te overlijden. Hierdoor wordt de kans steeds groter dat bepaalde soorten uit komen te sterven. Door vervuiling komt er ook minder zuurstof vrij, wat slecht is voor ons, omdat de zee voor 50 procent van onze zuurstof zorgt.

Men kan onze volgende generaties echter helpen! Door duurzamer te leven en na te denken, zou men zeevervuiling een heel stuk verminderen. Wij hopen met deze duurzame zeilweek tot u door te dringen hoe mooi de zee kan zijn en dat het belangrijk is dat we dit zo houden. Helaas kunnen we deze zeilweek niet zomaar organiseren en zoeken we naast supporters ook nog sponsoren. 

Heeft u eventuele vragen of interesse in sponsoring? Stuur een mailtje naar: zeilaanzee@outlook.com

bottom of page