top of page

Wij werken samen met: 

Logo-WINDSEEKER_OSWALD-2.png
NIOZlogo-engels-copy.png

Dit zijn onze sponsoren:

uw-topslijter-logo.png
piet-karsten-DIAP-logo.png
flow-logo.png
Knipsel-removebg-preview-1.png
download.png
logo.png
Dukkers.png

Race For the Future

Duurzame zeilweek

Wie zijn wij?

Wij zijn leerlingen van Scholen aan Zee en samen organiseren we het project Race For the Future.           Deze race zal in de laatste week van april 2023 plaatsvinden. Wij zijn erg enthousiast over dit project, en hopen dat we u ook kunnen enthousiasmeren voor onze race.

Wat doen wij?

Wij organiseren een zeiltocht op de Waddenzee met als thema duurzaamheid. Samen willen we het belang van schone zeeën en oceanen bekend maken bij een zo breed mogelijk publiek.

Als dit project een succes wordt, is het plan om in de komende jaren het project uit te breiden tot een zeilrace tussen meerdere Nederlandse en uiteindelijk ook buitenlandse scholen. Den Helder wordt de thuishaven voor onze race. Elk jaar zal de race door een nieuwe groep leerlingen worden georganiseerd. Wij doen dit project in het kader van het profielwerkstuk, wat een belangrijk onderdeel is van de afsluiting van onze opleiding aan het havo en vwo. Door dit project kunnen we onze theoretische kennis in de praktijk brengen. Onder het motto “learning by doing” organiseren we de hele race van begin tot eind. Dit project doen dit in samenwerking met onder andere het NIOZ en Windseeker.

bottom of page